فهرست مطالب

نشریه پژوهش در پزشکی
سال سی و هفتم شماره 4 (پیاپی 148، زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1393/02/05
  • تعداد عناوین: 10
|
  • بابک باباخانی، محمدرضا عباسیان*، نرگس حسینی طباطبایی، مهرداد مکرم، جواد یوسفی، احمد دیزنگیان، نسیم سیاتیری صفحات 195-199
    سابقه و هدف
    استئوآرتریت شایع ترین بیماری مفاصل است که در عده زیادی از افراد مسن باعث درد و ناتوانی می شود. تزریقات درون مفصلی از روش های توصیه شده برای کاهش این دردها به شمار می آید. در این بین بر سر اثر ضد درد تزریق درون مفصلی مارکائین (marcaine) که از نام های تجاری بوپیواکائین (Bupivacaine) است، جهت کاهش دردهای متعاقب اعمال جراحی زانو اختلاف وجود دارد.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی شده دو سوکور، 22 نفر از بیماران مبتلا به استئوآرتریت مراجعه کننده به درمانگاه ارتوپدی و درد بیمارستان خاتم الانبیا زاهدان در سال های 1390-1389 بررسی شدند. یکی از زانوهای بیمار به طور تصادفی به عنوان نمونه و زانوی دیگر به عنوان شاهد قلمداد شد. پیش از هر گونه مداخله درد هر زانو با معیار بیان درد شماره ای (NRS) از 1 تا 10 سنجیده شد. سپس در زانوی نمونه ml4 مارکائین 5/0% و در زانوی شاهد ml4 نرمال سالین تزریق شد. بدون خارج کردن نیدل از مفصل پس از 5 دقیقه، مایع مفصلی آسپیره و درد هنگام آسپیریشن با همان معیار NRS ثبت شد. سپس در هر دو زانو آمپول متیل پردنیزولون mg40 تزریق شد و درد هر زانو به طور جداگانه پس از 1، 6 و 24 ساعت و در نهایت پس از گذشت یک هفته از آسپیریشن ثبت گردید. داده ها به وسیله نرم افزار SPSS ورژن 18 و تست های Paired test و ANOVA تحلیل شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه، 22 نفر، شامل 12 زن (5/54%) و 10 مرد (5/45%)، با میانگین سنی 09/55 سال و محدوده سنی بین 38 تا 72 سال بررسی شدند. مقایسه درد در گروه مورد و شاهد اختلاف معنی داری را نشان داد (001/0>p).
    نتیجه گیری
    تزریق درون مفصلی مارکائین می تواند باعث کاهش محسوس میزان درد متعاقب آسپیریشن زانو در افراد مبتلا به استئوآرتریت آن مفصل شود و از این نظر مطلوب واقع شود.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت، درد، آسپیریشن زانو، مارکائین
  • زینب ساعدی، ماندانا بهبهانی* صفحات 200-204
    سابقه و هدف
    انگور به دلیل داشتن انواع مختلفی از ترکیبات فنولی همچون فلاونوئیدها دارای خصوصیات آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی است. هدف این پژوهش، بررسی نقش عصاره متانولی بخش های مختلف پنج رقم انگور جمع آوری شده از استان های قزوین و کاشان بر تکثیر لنفوسیت بود.
    روش بررسی
    بررسی به روش تجربی بر روی پنج رقم انگور، شامل ارقام یاقوتی، حلوایی، بیدانه سفید، شاهرودی و قرمز یاقوتی درشت از استان های قزوین و کاشان انجام شد. عصاره متانولی برگ پیر، برگ جوان، پوست، هسته و آب هر کدام از ارقام تهیه گردید. اثر غلظت های مختلف عصاره (10، 100، 1000،2000 و 3000 میکروگرم بر میلی لیتر) با دو بار تکرار بر روی سلول لنفوسیت به روش MTT مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    عصاره پوست، هسته و برگ انگور باعث تکثیر و رشد سلول های لنفوسیت شد، اما آب انگور اثر معنی داری بر تکثیر سلول های لنفوسیت نداشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد قسمت های مختلف گیاه انگور (برگ، میوه) به دلیل دارا بودن خاصیت تحریک کنندگی سلول های لنفوسیت می توانند نقش قابل توجهی در تقویت سیستم ایمنی بدن ایفا نموده و به عنوان یک ماده غذایی موثر در رژیم درمانی برای درمان بیماری های نقص ایمنی گنجانده شود، از این رو بررسی تجربی آن را توصیه می نماییم.
    کلیدواژگان: انگور، تکثیر لنفوسیت، عصاره متانولی، سنجشMTT
  • فهیمه سلیم پور*، علی مازوجی، سیده فلور مظهر، گیتی برزین صفحات 205-210
    سابقه و هدف
    با توجه به مقاومت روز افزون باکتری های بیماری زا نسبت به آنتی بیوتیک ها، پژوهشگران در پی یافتن داروهای جدید گیاهی به عنوان جایگزین داروهای شیمیایی وآنتی بیوتیک هستند. هدف این تحقیق، بررسی خواص ضد باکتریایی عصاره آبی چهار گونه از جنس دارویی مریم گلی برسویه های استاندارد باکتریایی اشریشیا کلی، شیگلا فلکسنری، کلبسیلا پنومونیو قارچی کاندیدا آلبیکنس و کاندیدا بود.
    روش بررسی
    تحقیق به روش تجربی و در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه آزاد واحد تهران شمال انجام شد. پس از جمع آوری چهارگونه این جنس از رویشگاه های طبیعی، از روش تقطیر با آب به منظور اسانس گیری استفاده شد. سپس اسانس های حاصل، توسط دستگاه کروماتوگراف گازی (GC) و کروماتوگراف گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت. به منظور مطالعه خواص ضد باکتریایی گونه ها، پس ازتهیه محیط کشت و سوسپانسیون باکتریایی از پنج گونه باکتری، تزریق با روش ایجاد چاهک انجام و قطر هاله مهار رشد سنجیده شد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج، سس کویی ترپن ها و منوترپن هایی مانند Occidental و Germacerne D عمده ترین ترکیبات اسانس بودند و بالاترین بازده اسانس از گونه S. aethiopis و پایین ترین آن از گونه S. atropatana به دست آمد. همچنین مشخص گردید که اسانس نمونه های گیاهی مورد تحقیق بر روی همه باکتری های مورد آزمایش در این پژوهش اثر ممانعت کننده داشت که به ترتیب بیشترین اثر مربوط به اسانس 5% بود. به طوری که اسانس 5% گونهS.aetiopis بر روی EscheIchia coli و گونه S. oligophylla بر روی Candida albicans و گونه S. macrosiphon برروی Klebsiella pneumonia بیشترین اثر مهارکنندگی را داشتند.
    نتیجه گیری
    علی رغم تاثیر قابل توجه غلظت 5% اسانس گونه های این گیاه بر روی سویه های میکروبی مورد آزمایش، به نظر می-رسد باید مطالعات تکمیلی و گسترده تری به منظور معرفی این گیاهان به عنوان جایگزین داروهای ضد میکروبی انجام گیرد.
    کلیدواژگان: نعناییان، ترکیبات شیمیایی اسانس دار، اثر ضد میکروبی، Salvia
  • سعید حیدری کشل، صنم زندیان، فریبا قاسم وند، سعید رحمان زاده، معصومه ایمان زاد، نوید نظافت * صفحات 211-219
    سابقه و هدف
    یکی از کاربردهای پزشکی آنزیم فنیل آلانین دهیدروژناز، تعیین مقدار دقیق سطح L- فنیل آلانین در سرم خون افراد جهت شناسایی بیماران مبتلا به بیماری فنیل کتونوریا می باشد. در این مطالعه، میزان بیان پروتئین مورد نظر بعد از بهینه سازی کدون ژنی (pdh) در دو ناقل بیانی pET-23a و pPR37 در میزبان بیانی E.coli بررسی شد.
    روش بررسی
    در این تحقیق تجربی، از ژن فنیل آلانین دهیدروژناز (pdh) بهینه سازی شده مربوط به باکتری B. Sphaericus استفاده شد که در دو ناقل بیانی pET-23a و pPR37 کلون گردید. بیان ژن pdh در ناقلین بیانی pET-23a و pPR37 به ترتیب با افزودن القاگر شیمیایی IPTG(1mM) و تغییر دمایی 30 به 42 درجه سانتی گراد صورت گرفت. بهینه سازی کدون با نرم افزار Jcat انجام گرفت. آنزیم فنیل آلانین دهیدروژناز(PheDH) با استفاده از ستون کروماتوگرافیNi-NTA تخلیص گردید. در ادامه با SDS-PSGE 10% وزن مولکولی نسبی زیر واحد PheDH را در حدود KDa 41 نشان داده شد. همچنین خلوص و میزان پروتئین توسطSDS-PAGE تعیین گردید.
    یافته ها
    بیشترین میزان بیان 8 ساعت بعد از القاء در سازه pETpdh/ BL21(DE3)plysS مشاهده شد، در حالی که میزان بیان در همان مدت زمان در سازه دیگر بسیار پایین بود. فعالیت ویژه آنزیم بعد از به کار گیری روش تخلیصی U/mg 705 از پروتئین محاسبه شد. بیان پروتئین مورد نظر بعد از بهینه سازی کدون و در سازه ژنی pETpdh بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به مقایسه دو سازه ژنی در بیان پروتئین مورد نظر، سازهpETpdh احتمالاجهت تولید آنزیم PeDH در مقیاس بالا مناسب تر بوده و بر اساس این تحقیق برای این کار توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: فنیل آلانین دهیدروژناز، بیان، پلاسمید، پروموتور
  • محمدرضا رضوی، حسن امامی * صفحات 220-227
    سابقه و هدف
    تجاری سازی فناوری، نقل مکان دادن طرح و ایده به بازار به صورت سریع و بهینه در یک محیط تجاری است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی وضعیت تجاری سازی و دستیابی به محصول طرح های تحقیقاتی دانشکده داروسازی در یک دوره زمانی (از سال 1380 تا 1390) بود.
    روش بررسی
    تحقیق به روش توصیفی انجام گرفت و کلیه طرح های مصوب خاتمه یافته دانشکده داروسازی مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات 193 گزارش نهایی طرح های تحقیقاتی در قالب 3 فرم جداگانه مرتبط با شاخص های تجاری سازی شامل چاپ مقاله فارسی درمجلات معتبر داخلی و خارجی، ثبت پتنت، تولید محصول، برنامه مشترک با صنعت، نمونه سازی اولیه، شرکت های زایشی و مراکز رشد دانش بنیان، تکمیل و نتایج مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.
    یافته ها
    از 193 طرح های پژوهشی، 190 مورد (4/98 درصد) دارای پرونده بودند، 100 درصد طرح ها پروپوزال داشتند و 100 درصد گزارش نهایی به صورت نوشتاری بودند. در 80 درصد طرح ها نیز امکان به کارگیری نتایج، از نظر مجریان طرح ها وجود داشت. 4 محصول دارویی، یک مورد ثبت اختراع، 5 شرکت زایشی، یک مورد مرکز رشد، 23 مورد برنامه مشترک با صنعت و کسب 20 میلیارد ریال درآمد، از مهم ترین دستاوردهای دانشکده داروسازی بود. کلیه شاخص های فوق در سال 1390 بالاتر از سایر سال ها بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که دانشکده داروسازی به لحاظ ماهیت کار خود بیشترین ارتباط را با صنعت و سپس در تشکیل شرکت های زایشی، نمونه سازی اولیه و مراکز رشد دانش بنیان داشته است. دستیابی به بیشتر شاخص های تجاری سازی در سال 1390 حاصل شده است. این رویکرد می تواند در دانشگاه دنبال شود.
    کلیدواژگان: تجاری سازی، طرح های پژوهشی، دانشکده داروسازی
  • صادق دهقانی*، بهرام مفید، حدیث مومنی، ثریا احمدی صفحات 228-231
    سابقه و هدف
    با توجه به نگرانی از پرتوگیری و عوارض ناشی از آن از جمله ریزش مو و اینکه احتمالا نظارت کافی روی حفاظت در برابر اشعه وجود ندارد، این مطالعه نقش پرتوگیری مزمن را در ریزش موی پرتوکاران بررسی کرد. مطالعه روی 3 گروه رادیوتراپی، پزشکی هسته ای و پرستار در سال 1392 در بیمارستان های تهران صورت گرفت.
    روش بررسی
    تحقیق به روش هم گروهی تاریخی انجام شد. گروه مورد در 2 گروه رادیوتراپی و پزشکی هسته ای و گروه شاهد آنها پرستارانی بودند که در همان بیمارستان ها حضور داشتند و آنها را از لحاظ سن، موقعیت کاری، زمان کاری، سابقه خدمت و تاسی سر (از لحاظ سوابق خانوادگی) با هم تطبیق داده شدند. از دستگاه Tes-TB برای سنجش میزان تراکم مو استفاده شد و داده های به دست آمده از طریق آزمون آماری T-Test و ANOVA مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    تحقیق روی 48 تکنسین رادیوتراپی، 23 تکنسین پزشکی هسته ای و 81 پرستار صورت گرفت. آنها از لحاظ سن، موقعیت کاری، زمان کاری، سابقه خدمت تاسی سر (از لحاظ سوابق خانوادگی) با هم مشابه بودند. میزان تراکم مو در رادیوتراپی 12/26±07/147، پزشکی هسته ای 65/27 ±39/141و پرستار 37/20 ± 37/142 به دست آمد (05/0
    کلیدواژگان: ریزش مو، دزیمتری بیولوژیکی، پرتوکار، غیر پرتوکار
  • مجتبی ساد، حسین گودرزی*، گیتا اسلامی، فاطمه فلاح، معصومه حلاج زاده صفحات 232-238
    سابقه و هدف
    با توجه به مصرف زیاد و بی رویه مواد ضد میکروبی و عوارض شناخته شده آن و کسب مقاومت های جدید به واسطه آنزیم های بتالاکتاماز و نیز محدود بودن اطلاعات در خصوص مکانیزم ژنی مقاومت به این مواد در کشور، این تحقیق به منظورتعیین میزان مقاومت و یا حساسیت ایزوله های اسینتوباکتر بومانی (MDR) نسبت به گلوتارآلدئید درسال 1392در بخش های ویژه بیمارستان های منتخب تهران انجام گرفت.
    روش بررسی
    تحقیق به روش تجربی در یک دوره 10 ماهه انجام گرفت. تمامی نمونه ها از سطوح و تجهیزات پزشکی بخش های ویژه بیمارستان های فیاض بخش، طالقانی، امام خمینی، ولیعصر، لبافی نژاد جمع آوری و ایزوله های اسینتوباکتربومانی بر اساس های تست های متعدد بیوشیمیایی تعیین هویت شدند. سویه های مقاوم نسبت به آنتی بیوتیک ها با رعایت دستورالعمل CLSI(2012) شناسایی شدند. مقاومت سویه های MDR، نسبت به گلوتارآلدئید 2% بررسی شد. برای تمامی سویه های MDR با استفاده از پرایمر های اختصاصی PCR گذاشته شد.
    یافته ها
    از 588 نمونه جمع آوری شده، 131 (3/22) گونه اسینتوباکتربومانی MDR با ترتیب فراوانی ژن های blaCTX (4/19%) و blaTEM (2/3%) مشاهده گردید. MIC50% و %MIC90 آنتی بیوتیک های ایمی پنم و مروپنم برابر و به ترتیب μg/mL 32 و μg/mL 64 بود (09/0p<). الگوی باندی متفاوت درPCR سویه های MDR مشخص شد هیچگونه مقاومتی نسبت به گلوتارآلدئید 2% مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که علاوه بر تنوع و شیوع ژن های blaTEM و blaCTX مکانیسم های متعددی شامل پورین ها و سیستم های تراوشی (efflux pumps) درایجاد مقاومت های اسینتوباکتربومانی نسبت به مواد ضد میکروبی نقش دارند. تحقیقات در مورد بررسی دقیق الگوی مقاومت در این سویه ها و سایر میکروارگانیسم ها توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: اسینتو باکتربومانی، ژن های بتالاکتاماز، دزانفکتانت ها، مقاومت دارویی
  • هادی کاظمی، حسن راشکی، مریم سادات سیدباقری، افشان شاه، داود یادگاری، نیا* صفحات 239-243
    سابقه و هدف
    سندروم زجر تنفسی یکی از شایع ترین شکایات دوره نوزادی است که مهم ترین علل آن سپسیس، پنومونی و بیماری غشاء هیالن می باشد. پروکلسیتونین پروتئینی است که میزان آن در عفونت حاد باکتریال افزایش می یابد، اما در بیماری غشاء هیالن مورد بحث می باشد. لذا هدف از این مطالعه، مقایسه سطح سرمی پروکلسیتونین در نوزادان مبتلا به بیماری غشاء هیالن، سپسیس و پنومونی مراجعه کننده به بیمارستان خاتم الانبیاء تهران بود.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی طی دو سال (1389-1387) بر روی 90 نوزاد نارس با سن حاملگی کمتر از 37 هفته در 3 گروه، شامل گروه اول 50 نوزاد با بیماری غشاء هیالن، گروه دوم 19 نوزاد با سپسیس و گروه سوم 18مورد با پنومونی، انجام شد. سطح سرمی پروکلسیتونین سرم با روش ایمونولومینومتریک اندازه گیری و از نظر کیفی (کمتر از 5/0 و یا بیشتر) و کمی تحلیل شد.
    یافته ها
    سطح سرمی پروکلسیتونین در نوزادان مبتلا به بیماری غشاء هیالن 1/0 ± 19/0، در گروه سپسیس 6/0 ± 77/1 و در گروه پنومونی 7/0± 22/2 نانوگرم در میلی لیتر بود (01/0>P). از مجموع 49 نوزاد مبتلا به بیماری غشاء هیالن، 48 نوزاد (96%) سطح سرمی پروکلسیتونین کمتر از ng/ml 5/0 داشتند و یک نوزاد سطح سرمی بالاتر از ng/ml 2را نشان داد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که سطح سرمی پروکلسیتونین می تواند در افتراق بیماری غشاء هیالن از سپسیس و پنومونی کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: بیماری غشاء هیالن، سپسیس، پنومونی، پروکلسیتونین
  • ریتا صیامی*، مهرنوش کوثریان، ناصر ولایی، حسین حاتمی، محمدرضا میرزاجانی صفحات 244-252
    سابقه و هدف
    هیپوتیروئیدی مادرزادی یکی از علل قابل پیشگیری عقب ماندگی ذهنی است و غربالگری و درمان به موقع می تواند از عوارض جبران ناپذیر مغزی – شنوایی و بار اجتماعی – اقتصادی بیماری بکاهد. هدف از انجام این مطالعه در نوزادان غربالگری شده، تعیین شیوع هیپوتیروئیدی مادرزادی دائمی و افزایش گذرای TSH در نوزادان استان مازندران بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، داده های 1139111 نوزاد زنده متولد شده از خردا 85 تا خرداد 89 در استان مازندران بررسی شد. نمونه خون پاشنه پا ملاک فراخوان اولیه mu/L 5TSH3 بود (8438 نوزاد). تشخیص هیپوتیروئیدی نوزادان براساس مقادیر مرجع TSH و T4 سرمی mgr/dl 5/6T4< و mu/L10TSH 3 در فراخوان دوم صورت گرفت (287 نوزاد). در صورت تداوم بیماری تا سه سال با درمان، به عنوان هیپوتیروئیدی مادرزادی دائمی محسوب گردید. داده ها توسط نرم افزار SPSS 16 تحلیل شدند. موارد شیوع هیپوتیروئیدی دائمی و افزایش گذرای TSH تعیین و نقش عوامل مرتبط از آزمون کای دو مشخص گردید.
    یافته ها
    از 139111 نوزاد غربالگری شده، 2/51% پسر و 3/48% دختر بودند و 1/6% نوزادان فراخوان شدند. شیوع هیپوتیوئیدی دائمی 45/0 در هر 1000 نفر و شیوع نوع گذرا برابر 62/0 در هر 1000 نفر بود.
    نتیجه گیری
    شیوع هیپوتیروئیدی مادرزادی در استان مازندران از بسیاری کشور ها بیشتر است که جای نگرانی دارد. به نظر می رسد تحقیق برای کشف علت شیوع بالاتر این بیماری در استان لازم است.
    کلیدواژگان: کم کاری مادزادی تیروئید، غربالگری، عقب ماندگی ذهنی، پیشگیری
  • سید امیر کاظم وجدان* صفحات 253-255
    سابقه و هدف
    ترومبوآمبولی مزانتریک با اتیولوژی های متفاوتی ایجاد می شود و مرگ و میر بالایی دارد، اما اینکه آمبولی سپتیک شریان مزانتریک فوقانی در یک شیرخوار 16 ماهه وجود داشته باشد، مورد نادری است که موضوع این مقاله می باشد.
    گزارش مورد: شیرخوار 16 ماهه ای که به دلیل درد شکم مراجعه کرده و پس از انجام بررسی بالینی و پاراکلینیکی و انجام لاپاراتومی، مشخص گردید که به جز 10 سانتیمتر اول روده باریک که زنده و دارای خونریزی بود، سایر قسمت های روده گانگرن بود که به علت آمبولی سپتیک شریان مزانتریک فوقانی بود.
    نتیجه گیری
    این گزارش نشان داد که آمبولی سپتیک شریان مزانتریک فوقانی نیز می تواند یکی از علل آمبولی این شریان باشد.
    کلیدواژگان: آمبولی سپتیک شریان مزانتریک فوقانی، گانگرن، شیرخوار
|
  • Babak Babakhani, Mohammad Reza Abbasian *, Narges Hosseini Tabatabaei, Mehrdad, Mokarram, Javad Yousefi, Ahmad, Dizangian, Nasim Siatiri Pages 195-199
    Abstract
    Background
    Osteoarthritis is the most common joint disease in a large number of old people that can cause pain and disability. Intra-articular injection is one of the recommended procedures to reduce this pain. In this issue some disagreements about analgesic effect of marcaine's (a trade name for bupivacaine) intra-articular injection for post operation pain due to knee surgeries has been seen.
    Materials And Methods
    In this double-blind randomized clinical trial study, 22 patients with osteoarthritis were involved. Those have been electively referred to orthopedic and pain clinic of Zahedanskhatam-alanbia hospital between 2010 and 2011. One of the patient's knees randomly considered as case knee and another knee as control. Before any intervention each knee's pain was measured from 1 to 10 by Numeric Rating Scale (NRS) and has been recorded. Then 4ml of 0.5% marcaine injected in case knee and 4ml saline injected in control. After 5 minutes, without removing the needle from the joint, synovial fluid aspirated, and aspiration pain measured with the same NRS scale. Afterward 40mg methylprednisolone was injected in both knees. Then pain separately measured in 1, 6, and 24 hours and finally one week after aspiration. Data were recorded and processed by SPSS software, version 18. Moreover, the paired test and Anova test were used for data analysis.
    Results
    In this study 22 patient, 12 female (54.5%) and 10 men (45.5%) were attended. The age average was 55.09 years and they were between 38 and 72 years old. Comparisons showed significant differences between case and control group in pain (P<0.001).
    Conclusion
    Intra articular injections of marcaine can significantly relieves the pain after knee joint aspiration in patients with osteoarthritis, and it can be useful in this category.
    Keywords: Keywords: Osteoarthritis, Pain, Knee aspiration, Marcaine.
  • Zeinab Saedi, Mandana Behbahan * Pages 200-204
    Abstract
    Background
    Vitis vinifera has a number of flavonoids which applied as antioxidant and anti-cancer activity. The present study was carried out to investigate effects of seed, skin, juice and leaf extracts of five grape species gathered from Qazvin and Kashan provinces on lymphocyte proliferation.
    Materials And Methods
    This experimental study was done on grape species of Shahroodi, Bidane sefid, Halvaie, Yaghoti and Ghermez yaghoti drosht. The effect of different part of this grape cultivars on lymphocyte proliferation was measured by MTT assay at different concentrations (10, 100, 1000, 2000, 3000 μg/ml).
    Results
    The seeds and old leaves of all five grape cultivars had high activity on lymphocyte proliferation, but juice did not affect lymphocyte proliferation.
    Conclusion
    It seems that different part of grape plant has proliferating effect on lymphocyte, so it may be helpful for treatment of some immunodeficiency diseases.
    Keywords: Grape, Lymphocyte proliferation, Methanolic extract, MTT assay.
  • Fahimeh Salimpour *, Ali Mazooji, Flore Mazhar, Giti Barzin Pages 205-210
    Abstract
    Background
    By increasing resistance of pathogenic bacteria to antibiotics, many attempts have been made by the researchers to find new compounds as a substitute for non-effective antibiotics. The aim of this research is comparative study of antibacterial properties of four species on standard strains of Escherichiacoli, Shigellaflexneri, Klebsiella pneumonia, Candida and Candida albicans.
    Materials And Methods
    In vitro investigation was done in the research institute of Islamic Azad University, North Tehran Branch. After collecting the species from natural habits, the essential oil composition isolated by hydro-distillation and analyzed by capillary GC and GC/MS. Also, the antibacterial activity of each extract was tested on five bacteria species using MIC method.
    Results
    Based on our results, the chemical composition in the taxa varied with regard to predominance of sesquiterpene and monoterpene such as occidental and germacerne D, respectively. The most percentage of the total components is given toS. aethiopis and the minimumtoS.atropatana. All species have inhibitory effect on bacterial species especially in 5% concentration. S. aethiopis has antibacterial effect on Escherichia coli. Moreover,S. oligophylla has inhibitory effect on Candida albicans and S.macrosiphon has antibacterial effect on Klebsiella pneumonia.
    Conclusion
    Since some of the concentrations of extracts especially in 5% showed significant antibacterial activity on given bacteria. Therefore, it provides more information regarding probable substitution of that for current antibiotics.
    Keywords: Lamiaceae, Essential oil composition, Antibacterial effect, Salvia.
  • Saeed Heidari, Keshel, Sanam Zandian, Fariba Ghasemvand, Saeid Rahman Zadeh, Masoumeh Manzad, Navid Nezafat * Pages 211-219
    Abstract
    Background
    This study was performed on the base of importance ofphenylalanine dehydrogenase (PheDH) in the outbreak of phenylketonuria (PKU). In order for PKU screening one of the medical applications of enzyme is, identifying and quantifying the exact amount of L-phe in blood serum. The research question was whether the level of protein expression changes after optimization of codon usage in pET-23a and pPR37 expression vectors in E.coli expression system host and the level of expression of the two vectors are different. In this study, experimental approach has been performed.
    Materials And Methods
    In this study, pdh gene optimized was used belonging to B.sphaericus that was cloned in the two expression vectors. Codon optimization was performed by online Jcat software. PheDH was purified by Ni-NTA chromatography column. The relative molecular mass of PheDH subunit was about 41KDa by SDS-PAGE 10%.The purity and amount of proteins were assessed by SDS-PAGE.
    Results
    The highest rate of expression was observed at 8h after induction inpETpdh/BL21 (DE3)plysS construction. The level of expression of other construction was very low. Applying this method for purification the specific activity of enzyme was 705 U/mg of protein. Our polyhistidine-tag enzyme can be ideally used for the immobilization on a nickel coated microliter plate surface.
    Conclusion
    On the based of this research, it is recommended for large scale enzyme production. According to the comparison between the twogene construction,presumablypETpdh construction is appropriate for production of PeDH enzyme in large-scale.
    Keywords: L, phenylalanine dehydrogenase, Expression, Plasmid, Promoter
  • Mohammadreza Razavi Pages 220-227
    Abstract
    Background
    Commercialization is to transfer the results of research and development rapidly and efficiently into the market. This study investigates the extent of research projects and their commercial status in the school of pharmacy during the 2002-2012 periods.
    Materials And Methods
    It was a descriptive study.All193 completed projects were analyzed using several commercialization criteria: publication of articles in regional and international journals, patent registration, and production, conducting a joint program with industry, initial prototyping, and founding spin-off companies.
    Results
    Findings showed thatfrom 193 (100%) projects the majority of them 190(98.4%) were documented from 193, 100% of them had proposals and written final reports. The findings of 80% of research projects were utilized in some form. Four medical products, one patent, five new spin-off companies, one incubator knowledge base, 23 joint programs with industries and an income 20 billion Rials were the most significant achievements of the pharmacy school. All commercialization criteria were higher in 2012 compared with previous years.
    Conclusion
    Data revealed that pharmacy school had some relationship with industries, assisted in the development of spin-off companies, and was instrumental in achieving initial prototyping and incubator knowledge base centers respectively.
    Keywords: Commercialization, Research, development, Pharmacy school
  • Sadegh Dehghani *, Bahram Mofid, Hadis Momeni, Sorayya Ahmadi Pages 228-231
    Abstract
    Background
    Follicles are part of epidermis and pass through a cell cycle. The result of this cell division is producing hair. Follicles specially growing follicles are very sensitive against irradiation and are damaged by low dose rates. So in this study investigated the relationship between chronic exposure of radiation workers and their hair loss.
    Materials And Methods
    In this study was used validated questionnaire and TES-TB device for measuring hair density in radiation workers and non radiation workers groups. 152 hospital personnel's participated in project. Radiation workers and non radiation workers groups were matched as age, work situation, work hours, work experience and baldness (family history).
    Results
    The mean hair density in female radiation workers (radiotherapy technicians, nuclear medicine technicians) was more than female non radiation workers (nurses). But there was no significant deference between hair densities of male radiation workers and non radiation workers.
    Conclusion
    The chronic exposure in work place doesnt have any effect on hair loss because the value of dose rate in every session is about 2 cGy. While the minimum dose for hair cell death is 50 cGy and damage are observed as hair loss, reduction of hair thickness and the change of hair color.
    Keywords: Hair loss, Biological dosimetry, Radiation workers, Non radiation workers.
  • Pages 232-238
    Abstract
    Background
    Excessive consumption of antimicrobial materials in hospitals and the community is as the main encoder, led to the emergence, development and acquisition of new bacterial resistance to antimicrobials. According to the lack of enough information about the mechanisms of the resistant genes to disinfectants and receiving no report from the country and considering the resistance or sensitivity of the isolates of the Acinetobacter baumannii MDR in facing disinfectants, this study was taken place in the selected intensive care units if the hospitals of Tehran.
    Materials And Methods
    This experimental study which was conducted over a period of 10 months, Acinetobacter baumannii species were separated by culture and biochemical tests. The resistance and sensitivity of the isolates to antibiotics is considered according to CLSI (2012) guidelines. By multiplex PCR method blaCTX and blaTEM were detected and finally, MDR strains were treated with 2% glutaraldehyde.
    Results
    Of 588 samples, 131 isolates (22.28%) of Acinetobacter baumannii were isolated. The amount of the resistance to various antibiotics was in the range of the 69.4% to 100%. The frequencies of the blaTEM and blaCTX were 3.2% and 19.4%, respectively, and there was no resistance to glutaraldehyde.
    Conclusion
    It seems that beside variety and prevalence of blaTEM and blaCTX, enormous mechanisms like porin and leaking systems (efflux Pumps) are responsible in the making of the resistance of Acinetobacter baumannii to disinfectants. Also these results facilitated the study of phenotypic and genotypic resistance patterns of these antimicrobials and disinfectants in different parts of the world.
    Keywords: Acinetobacter baumannii, Lactamase genes, Disinfectants, Antimicrobial resistance
  • Hadi Kazemi, Hasan Rashki, Maryam Seyed Bagheri, Afshan Shah, Davood Yadegarynia * Pages 239-243
    Abstract
    Background
    Respiratory distress syndrome is one of most common problems in neonatal medicine. Procalcitonin is a protein, which increases in acute bacterial infection, but this issue is a controversy in hyaline membrane disease. The purpose of this study was to compare serum procalcitonin in hyaline membrane disease, sepsis and pneumonia in Khatam al-Anbiya hospital of Tehran.
    Materials And Methods
    This cross sectional study was conducted in two years since 1387 to 1389. Patients include 90 premature infants less than 37 weeks in three groups(group one 50 neonates withRDS, group two 19 neonates with sepsis and group three 18 cases with pneumonia.
    Results
    Mean of procalcitonin in neonates with HMD was 0.19 ± 0.1; in neonates with sepsis was 1.77 ± 0.6 and in cases with pneumonia was 2.22 ± 0.7 (P<0.01). From a total of 49 neonates with HMD 48 of them(96%) had serum PCT less than 0.5 ng/ml, and one baby showed a serum level higher than 2ng/ml.
    Conclusion
    It seems that the procalcitonin is a good marker to differentiate RDS from pneumonia and sepsis.
    Keywords: Hyaline membrane disease, Sepsis, Pneumonia, Procalcitonin.
  • Rita Siami *, Mehrnoosh Kosarian, Naser Valaei, Hossein Hatami, Mohammad Reza Mirzajani Pages 244-252
    Abstract
    Background
    Congenital hypothyroidism (CH) is a preventable mental retardation cause that can be diagnosed in early days of infancy and it can be treated on time.CH screening can decrease social-economic burden of the disease. The aim of this study was to determine the prevalence of permanent CH and increase transient TSH in newborns in Mazandaran.
    Materials And Methods
    This was a review from official statistical records of Mazandaran University of Medical Sciences to control the non-transitional diseases. Screening was performed using heel prick blood collecting in the 3rdto fifth days after birth in 139,111 neonates who were born from June 2006 to June 2010 in Mazandaran. The blood sample was taken on a special filter sheet and TSH >5 mu/L was recalled. TSH>10 and T4<6.5 was diagnosed CH by venous blood sampling and treatment was done.However, in TSH ≥20 treatment began immediately. The data was analyzed using SPSS 16.
    Results
    139,111 newborns were screened. 71,301(51.2%) were male and 67,810 were (48.3%) female. Also, 8,438(6%) were recalled. Prevalence of permanent CH was 0.45 in 1000 newborns (1/2272) and transient TSH was 0.62 in 1000 newborns (1/1612).
    Conclusion
    Prevalence of CH in Mazandaran is more than most countries. Thus, CH screening is necessary to be continued andsearch for CH high prevalence causes in Mazandaran is needed.
    Keywords: Congenital hypothyroidism, Screening, Mental retardation, Prevent.
  • Seyed Amir Kazem Vejdan * Pages 253-255
    Abstract
    Background
    Thrombo-embolism occurs due to a lot of different etiologies and has a high rate of mortality. But septic embolus is a very uncommon type of embolism and this patient is reported as a septic mesenteric embolism. Case Report: A 16 month patients was referred to the hospital with signs and symptoms of intestinal obstruction and septicemia. After clinical and Para-clinical evaluation, the patient was scheduled for laparotomy and disclosed that all of the small intestine, except first 10 cm, was gangrened due to septic superior mesenteric artery embolism.
    Conclusion
    This report shows that septic emboli can be one the rare etiology for superior mesenteric artery embolism.
    Keywords: Superior mesenteric artery septic embolism, Gangrene, Infant